- Jak wdrożenie systemu zarządzania jakością wpływa na wydajność i innowacyjność w firmie
- Przyszłość zarządzania środowiskowego: jakie nowości wprowadza ISO 14001 w kwestii ekologii?
- Transformacja cyfrowa w zarządzaniu jakością: jak przygotować firmę na cyfrową przyszłość z ISO 9001
- Bezpieczeństwo żywności i wyzwania globalne: jak standardy ISO pomagają w adaptacji do zmieniającego się rynku?
- Rozwój zrównoważonego biznesu: jak normy ISO wspierają społeczną odpowiedzialność przedsiębiorstw
- Zarządzanie jakością w erze cyfryzacji: wykorzystanie nowych technologii w systemach ISO 9001
- Wprowadzenie do systemu zarządzania środowiskowego ISO 14001 – jakie są pierwsze kroki
- Jak walczyć z prokrastynacją w pracy?
- Ocena pracownicza – co daje pracodawcy i podwładnemu?
- Jak zarządzać sprawnie zadaniami? Metoda GTD
- Co wpływa na obniżenie motywacji pracowników?
- Uważne słuchanie – klucz do aktywnej współpracy
- Najczęściej popełniane błędy w procesie zarządzania
- Najważniejsze różnice między FSSC 22000 a ISO 22000
- Jak skutecznie zarządzać zespołem?
- Dla kogo organizowane są szkolenia z zarządzania jakością?
- Czy rola audytora systemu zarządzania jest taka sama jak kontrolera jakości?
- Jak kontrolowana jest jakość produktów w sprzedaży internetowej?
- Czy standardy środowiskowe to tylko EMAS i ISO 14001?
- Studia podyplomowe z zarządzania – komu mogą się przydać?
- Jak przebiega analiza FMEA? – opis w kilku krokach
- Skąd czerpać wiedzę o systemach zarządzania jakością?
- Limity krytyczne według HACCP
- Jak pandemia Covid-19 wpłynęła na funkcjonowanie branży spożywczej?
- Jak budować kulturę bezpieczeństwa i jakości żywności w organizacji?
- Co to jest outsourcing ABI?
- Drzewko decyzyjne jako metoda identyfikowania krytycznych punktów kontroli
- Normy ISO w służbie ekologii
- Po co aktualizuje się normy ISO?
- Najważniejsze elementy łańcucha żywnościowego
- Higiena środowiska pracy – czym jest i jak ją zapewnić?
- Czym jest standard SQF
- Codex Alimentarius – co to takiego?
- Jak normy ISO mogą wspierać CSR w firmie?
- Na czym polega uniwersalność normy ISO 9001?
- Samodzielne wdrożenie normy ISO 9001 – czy to możliwe?
- Kto i dlaczego powinien wdrożyć normę ISO 50001?
- Jak zmniejszyć ryzyko wypadków w miejscu pracy?
- Jak mierzyć zadowolenie klienta zgodnie z ISO 9001?
- Najważniejsze zagrożenia w zakresie bezpieczeństwa żywności
- Czym jest ocena cyklu życia w zarządzaniu środowiskiem?
- Szanse i zagrożenia według ISO 9001
- Jak przebiega proces certyfikacji normy ISO 22000?
- Nowe wymagania normy BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials (wersja 6)
- Na czym polega podejście procesowe według ISO 9001?
- Wymagania jakościowe dla producentów opakowań
- System ekozarządzania EMAS – co to takiego?
- Global G.A.P. – co to za standard?
- Klasyfikacja procesów, czyli czym jest model APQC?
- Rola Food Defence w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności
- W jaki sposób norma ISO 9001 usprawnia obsługę klienta?
- Na czym polega metoda QFD?
- Czym jest okres przejściowy normy?
- Jakie zmiany w standardzie BRC Food (wersja 8)?
- Rodzaje procesów w organizacji
- HACCP w branży transportowej
- Zmiany w BHP na uczelniach wyższych
- Certyfikacja a akredytacja – na czym polega różnica?
- Czym jest PRP w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności?
- Zarządzanie dokumentami – najważniejsze informacje
- Na czym polega analiza SWOT?
- Zarządzanie jakością w jednostkach samorządu terytorialnego – najważniejsze informacje
- Co to jest audyt stanu zerowego?
- Zmiany w standardzie ISO 22000:2018
- Nowa norma ISO 45001:2018 i jej zastosowanie
- 5 poziomów dojrzałości organizacji
- Na co zwrócić uwagę, wybierając firmę konsultingową?
- Przywództwo a zarządzanie jakością w organizacji
- Czym jest studium wykonalności?
- Audyt energetyczny – najważniejsze informacje
- Optymalizacja procesu zakupowego – co to jest?
- Certyfikacja GMP+ – najważniejsze zasady
- Certyfikacja wyrobów medycznych w oparciu o normę ISO 13485
- Kluczowe wskaźniki efektywności – czym są i dlaczego są takie ważne?
- Czym jest metoda FMEA?
- Audyt zewnętrzny – na czym polega i co obejmuje?
- Cele jakości – czym są i co obejmują?
- Najważniejsze wymagania normy ISO 14001
- Czym jest Cykl Deminga?
- Co to jest standaryzacja pracy
- ISO/IEC 27001 – czego dotyczy ta norma
- Standard BRC – najważniejsze informacje
- Rodzaje marnotrawstwa w produkcji
- Rozporządzenie REACH – czym jest i co obejmuje?
- Najważniejsze założenia normy ISO 9001
- Co obejmuje standard IFS
- Analiza kosztów i korzyści – kształt i cele
- Na czym polega mapowanie procesów?
- Czym zajmuje się pełnomocnik do spraw jakości?
- Metoda 5 kroków – najważniejsze informacje
- Co oznacza oznakowanie CE?
- Czy ISO 9001 jest obowiązkowe?
- Najważniejsze zasady zarządzania jakością
- Na czym polega metoda 6 Sigma?
- Lean management – najważniejsze informacje
- Filozofia Kaizen w zarządzaniu
- Czego dotyczy zasada SMART?
- ISO 9000 – jakie normy wchodzą w skład tej serii?
- Czego dotyczy ISO 9004?
- Jakie są korzyści z wdrożenia ISO 14001?
- Czym jest świadectwo efektywności energetycznej?
- ISO 22000 – czego dotyczy?
- Dlaczego warto wdrożyć ISO 9001?
- Księga Jakości wg normy ISO 9001 – do czego służy?
- Czym zajmuje się CEN?
- Dla kogo norma 14001?
- Co to są normy zharmonizowane?
- Zmiana standardów BRC FOOD wersja 7
- Zmiana standardów BRC IoP wersja 5
- Nowelizacja normy ISO 14001:2015
- Nowelizacja normy ISO 9001:2015
- Polityka jakości firmy – czym jest?
- Korekcja a działania korygujące – podobieństwa i różnice
- Czym jest Dobra Praktyka Produkcyjna?
- Czym jest Dobra Praktyka Higieniczna?
- Co to jest certyfikat IFS?
- Czym jest certyfikat BRC?
- Czym jest ISO?
- Czym zajmuje się ISO?
- Czym jest krytyczny punkt kontrolny (CCP)?
- Czym zajmuje się audytor wewnętrzny?
- Jakie są zalety wdrożenia normy środowiskowej?
- Dla kogo certyfikat GMP+?
- Co to jest certyfikat ISO 9001?
- Dla kogo certyfikat ISO?
- Czym jest jakość?
- Czy warto wdrożyć system ISO?
- Jakie są zalety implementacji normy ISO 9001?
- Audyt jakości
- Czym jest audyt zewnętrzny?
- Dla kogo OHSAS 18001?
- Jak tworzyć procedury systemu zarządzania opartego na normie ISO?
- Zalety wdrożenia standardów IFS i BRC
- Jak działa outsourcing?
- Proces wdrażania ISO 9001 (podwójny)
- Dlaczego warto korzystać z outsourcingu?
- Jak wygląda nasza oferta szkoleniowa?
- Jaki cel ma wdrożenie systemu HACCP?
- Jak powstają normy jakościowe?
- Jak wyglądały pierwsze systemy jakości?
- Budowanie kultury bezpieczeństwa żywności w ogranizacji – jak wygląda?